info

 

 

Wat is de ouderraad?

 

De ouderraad heeft tot doel de betrokkenheid van de ouders bij de school te vergroten, en in brede zin ondersteuning te geven voor het bieden van ontplooiingskansen aan de leerlingen van de school.

 

 • De ouderraad wil school en ouders dichter bij elkaar brengen. De ouderraad informeert, communiceert en is een plaats voor vragen en opmerkingen van ouders.
 • We steken een handje toe waar nodig (bv. leesouders, brigadiers, …) en organiseren elk schooljaar enkele activiteiten voor jong en oud (bv. kinderbingo, carnavalsfeest, playbackshow, sinterklaasfeest, grootoudersfeest, schoolfeest, …) om enerzijds de school financieel te ondersteunen en anderzijds om een bijdrage te leveren aan een leuke schooltijd.
  Met de opbrengst van de activiteiten betaalt de ouderraad mee aan de jaarlijkse schoolreizen van onze kinderen. De voorbijgaande jaren hebben we de school gesponsord met een boomblaster,  tuimelrekken, afdekzeil voor de zandbak, opbergkast voor de skeelers, parasols voor zandbak en schoolfeest,  …
  De organisatie van de activiteiten wordt steeds opgepakt door twee kernleden van de ouderraad, aangevuld met ouders die bij de desbetreffende activiteit een hand willen toesteken.
 • De ouderraad kanaliseert de inspraak van de ouders in het schoolbeleid via de vertegenwoordiging van de ouders in de schoolraad. Gevraagd of op eigen initiatief geeft de ouderraad advies aan de schoolleiding.

 

Voor dit alles zijn vele handen nodig: van opbouwers en opruimers, vergaderbeesten tot
baruitbaters! Helpende handen zijn dus altijd welkom!

Hoe kan u als ouder meewerken ?

 • Deelnemen aan de algemene vergadering.
 • Deelnemen aan de werkgroepen of taak van klasverantwoordelijke op zich nemen
 • Vrij meehelpen aan een activiteit.
 • Aanwezig zijn op onze activiteiten.

Iedereen is welkom!

Dit gebeurt voor iedereen naar eigen vermogen. U kunt op elk gewenst moment lid worden van de ouderraad door naar de eerstvolgende vergadering te komen of door een mailtje te sturen naar ouderraad@denegensprong.be .